Vanzarile Windows Phone, peste IPhone in Romania

În 2013, vânzările de terminale Windows Phone au depășit IPhone-ul în România, conform unei informații publicate de Ziarul Financiar. Practic vânzările smartphone-urilor cu sistem de operare Windows 8 au crescut de la lună la lună, atingând în ultimele două luni ale anului o cotă de piață de puțin peste 10%.

Pentru a ajunge la aceste date, jurnaliștii de la Ziarul Financiar au pus cap la cap date furnizate de Microsoft România, de compania de analiză GFK, de Vodafone România și de Cosmote.

Vânzările de smartphone-uri cu sistem de operare Windows au fost, în 2013, de patru ori mai mari decât în 2012“, a declarat pentru ZF Bogdan Lerescu, head of ter­mi­nals la Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă.

De menționat că vânzările Windows Phone au depășit demult terminalele cu iOS în Italia, în timp ce cota de piață a crescut foarte accentuat în Marea Britanie, Germania și Franța. Dacă aceste trenduri se mențin, în 2014 Windows Phone va depăși definitiv Iphone-ul pe piața europeană.

 

One thought on “Vanzarile Windows Phone, peste IPhone in Romania

  1. Pingback: OLX, acum si pe Windows Phone - danpatrascu.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *