Windows Phone, cum sa faci un screenshot

In ultima vreme am observat mai multe persoane s-au plans de faptul ca nu gasesc cum se poate face un screenshot cu un Windows Phone. Astfel m-am gandit ca exista  o oarecare nevoie de un articol care sa clarifice acest aspect.

Prin urmare, daca avem in mana un Windows Phone si vrem sa facem un screenshot, apasam Power Button + Volume Up. Asta este valabil daca avem Windows 8.1. Daca avem la dispozitie un telefon care inca nu a fost actualizat la versiunea 8.1, modalitatea de a face un screenshot este putin diferita, si anume: Windows Button + PowerButton. 

Schimbarea in Windows 8.1 a survenit ca urmare a feedback-ului venit de la utilizatori. In Windows 8 daca vroiam sa facem un screenshot si nu ne sincronizam bine degetele, ne trezeam inapoi pe Start Screen, ceea ce era foarte inconvenabil. Astfel la Windows Phone 8.1 aceasta problema nu mai exista.

Si ca o nota de incheiere. Timp de 4 ani am avut telefoane cu Android. Nici pana azi nu am reusit sa invat cum se face un screenshot pe Android, desi am inteles ca ar fi destul de simplu.

Dan Patrascu-Baba

Partner Technical Consultant at Microsoft
Azure PaaS and dev consultant, working for Microsoft. Mostly dealing with Microsoft Azure services, ASP.Net Core, AngularJS, Javascript. Helping partners and customers to write good code and to architect their cloud and hybrid solutions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *