Windows Phone Apps: Weave News Reader

Weave News Reader pentru Windows Phone este o aplicație pe care am descărcat-o de curând, dar a devenit foarte repede una dintre aplicațiile mele favorite. Aplicația este ideală pentru cei care vor să fie mereu la curent cu ultimele știri dintr-un anumit domeniu și pentru cei care, în general, citesc foarte multe articole pe internet. Aplicația este practic RSS reader dar mult mai avansat decât tot ce există momentan pe piață, sau cel puțin din ceea ce am încercat eu.

La instalare poți să specifici anumite categorii de interes pe care le dorești și Weave îți va arăta automat feedul celor mai populare site-uri și bloguri din categoria aleasă. Toate acestea sunt deja integrate în aplicație. Partea cea mai bună este că poți selecta ulterior exact blogurile și site-urile de la care vrei să primești informații. Tot așa, se poate adăuga manual orice site sau blog care are un feed RSS configurat. Iată, spre exemplu, un feed adăugat de mine.

weave1

 

Adăugarea în reader este extrem de simplă. Tot ce trebuie să faci este să specifici numele site-ului, iar aplicația va detecta automat feed-ul corespunzător.

Dar, din punctul meu de vedere, cireașa de pe tort de abia acum apare. Odată ce ai intrat într-un articol, îl poți salva automat în OneNote pe OneDrive pentru a-l citi mai târziu. Și cum trăim în era cloud-ului, dacă ai un Microsoft Account, poți accesa articolele salvate în OneNote mai târziu de pe calculator sau orice alt device.

Weave2

 

După cum se vede în printscreen-ul anterior, din aceeași aplicație poți trimite un articol pe rețelele sociale preferate, se poate trimite ca SMS, e-mail sau poate fi vizualizat în Internet Explorer.

Astfel poți, de exemplu, să salvezi liniștit articolele care ți se pare interesante în timp ce te afli în mijloace de transport în comun, taxi, tren etc și să le citești apoi, când ai timp, pe calculator acasă. Articolele sunt salvate în OneNote cu tot cu poze sau alte materiale multi media prezente în conținut.

Eu folosesc această aplicație zilnic de cel pițin 2 ori, îmi salvez articolele care mă interesează în OneNote și le citest pe toate, de obicei, seara de pe calculatorul de acasă. Pentru bloggeri și jurnaliști aplicația este extrem de utilă întrucât face munca de documentare mult mai ușoară.

Aplicația este gratuită, dar există și o versiune care costă 40,00 lei. Teoretic aceasta este fără add-uri, dar eu sincer să fiu încâ nu am primit niciun add nici pe aplicația free.

Cei care au un calculator cu sistem de operare Windows 8 sau Windows 8.1. pot instala aplicația și pe calculator, iar ceea ce vezi pe telefon va fi mereu în concordanță cu ceea ce vezi pe telefon. Mai exact, dacă marchezi un articol ca și citit pe aplicația de pe calculator, ulterior când accesezoi aplicația de pe telefon, acel articol nu va mai apărea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *