Windows 10 is here! Sa vedem despre ce este vorba

Windows 10 is here! Dupa o asteptare indelungata a pasionatilor de tehnologie, Microsoft a prezentat si lansat sistemul de operare Windows 10, probabil cel mai inovativ sistem de operare creat pana acum. Windows 10 este primul sistem de operare care functioneaza pe toate tipurile de dispozitive, folosind acelasi framework. Acest lucru inseamna ca de acum inainte nu vor mai exista aplicatii pentru PC, telefon, tableta etc, ci vor exista doar apliatii pentru Windows 10, care vor putea rula pe orice dispozitiv. Sa vedem, insa, care sunt principalele noutati ale sistemului de operare Windows 10. 

Cortana va fi prezenta de acum incolo si pe PC-uri, intr-o varianta actualizata fata de ceea ce ruleaza momentan pe Windows Phone 8.1.

Windows 10 va veni cu o serie de aplicatii pre-instalate precum Calendar, Mail, Maps, Photos, Videos. Aceste aplicatii vor fi sincronizate cu OneDrive, prin urmare utilizatorii pot avea acces la aceleasi informatii indiferent ca folosesc un PC, un smartphone sau o tableta.

De asemenea, Windows 10 vine cu un nou browser, Project Spartan. Acesta este singurul browser ce va permite colaborarea mai multor utilizatori in timp real.

Aplicatiile Office au fot ref[cute pentru Windows 10 si vor rula pe toate device-urile. Astfel putem lucra la un document de pe PC si putem continua lucrul de pe telefon sau tableta, avand la dispozitie aceleasi functionalitati.

O noua aplicatie Xbox App va revolutiona experienta de gaming pe Windows 10. Cu ajutorul acestei aplicatii utilizatorii vor putea initia un stream spre alte dispozitive cu Windows 10.

De asemenea, Windows 10 este prima platforma pentru aplicatii holografice. Punand la dispozitia programatorilor API-urile necesare, Windows 10 va aduce experientele holografice la indemana tuturor. Microsoft HoloLens este primul computer holografic.

Un lucru extrem de interesant este faptul ca Windows 10 va fi oferit ca si serviciu, iar in decursul primului an de la lansare, cei ce au calculatoare cu Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1 vor putea instala gratuit Windows 10.

Momentan Windows 10 este disponibil doar prin programul Windows Insider pentru care va puteti inscrie fara nicio restrictie.  Versiunea prezentata si lansata pe 21 ianuarie nu este versiunea finala a sistemului de operare. Cel mai probabil, Windows 10 va fi disponibil global pentru toti utilizatorii in varianta RTM la mijlocul anului. Daca apar vesti noi in acest sens va voi tine la curent.

One thought on “Windows 10 is here! Sa vedem despre ce este vorba

  1. Pingback: Microsoft a inceput din nou sa inoveze! Cei de la Apple au devenit plictisitori - danpatrascu.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *