Skype document chat posibil cu Office Web Apps

in Office Web Apps functionalitatea de co-authoring a fost foarte bine receptata de catre utilizatori. Prin ea a devenit posibil ca mai multi utilizatori sa lucreze simultan la acelasi fisier, indiferent ca era vorba de o prezentare PowerPoint, un contract sau un raport financiar in Excel. De curand, aceasta functionalitate a fost extinsa prin integrarea cu Skype. 

Ce inseamna acest lucru? La nivel practic, atunci cand mai multi utilizatori vor lucra in timp real la acelasi fisier, in Office Web Apps va aparea un buton suplimentar numit “Chat”. Apasand acest buton, un utilizator le poate scrie pe Skype celorlalti utilizatori care lucreaza pe acelasi document. Discutia va fi initiata intr-o fereastra suplimentara ce va fi accesibila si dupa ce unii dintre utilizatori au terminat lucrul pe documentul in cauza. Desigur, discutia poate continua apoi si de pe telefonul mobil sau tableta, fie in format instant messaging, fie prin voce.

Avand in vedere ca mai este putin pana cand Lync va deveni Skype for Business, aceasta functionalitate va fi disponibila si in mediul enterprise unde, de obicei, se foloseste Lync ca instrument de conferencing si comunicare in timp real. Acesta este unul dintre beneficiile pe care Skype for Business le va aduce pentru toti utilizatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *