Office 365 Video is here

Office 365 este o suita de servicii cloud oferite de Microsoft, menite sa creasca productivitatea utilizatorilor atat la birou, cat si in viata personala. De curand, suita Office 365 s-a imbogatit cu un nou serviciu: Office 365 Video! Acest serviciu ruleaza, in backend, pe Azure Media Services si este menit sa ofere companiilor posibilitatea de a disemina continut video in randul angajatilor.

Continutul video este astazi unul dintre instrumentele de comunicare cele mai puternice, iar Office 365 ofera companiilor posibilitatea de a crea, uploada si partaja continut video in deplina securitate. Tehnologia folosita prin intermediul Azure Media Services este optimizata pentru redarea continutului pe device-uri variate cu display-uri de diferite tipuri si marimi. 

La nivel practic, utilizatorii vor observa ca au la dispozitie un nou portal in Office 365, si anume Office 365 Video. Aici pot fi uploadate foarte usor fisiere video, doar prin drag and drop Continutul poate fi apoi redat printr-un player integrat si va putea fi vizualizat de catre toti ceilalti utilizatori din companie, in masura in care acestia au primit acces la un anumit fisier. Gestionarea este, prin urmare, extrem de simpla, atat pentru utilizatori cat si pentru administratori.

In portalul Office 365 Video pot fi create diferite canale iar administratorii pot delega administrarea fiecarui canal in parte unui alt utilizator, responsabil de gestionarea continutului video pe acel canal. Permisiunile se pot acorda pe baza nominala sau pe baza apartenentei la un anumit security group, indiferent ca acest grup este creat direct in Office 365, sau sincronizat din Active Directory.

Momentan a fost lansat serviciul in sine, dar in viitorul foarte apropiat acesta va avea parte de imbunatatiri substantiale. Momentan se lucreaza din plin la functionalitatile de recomandare a anumitor video-uri pe baza algoritmilor din Office Graph, la posibilitatea de a incorpora (embed) video-urile in alte site-uri create pe SharePoint Online, la posibilitatea de a crea colectii de video-uri, cum ar fi, de exemplu, o lista de video-uri preferate, iar acestea sunt doar cateva dintre functionalitatile care se vor adauga serviciului de Office 365 Video la inceputul anului 2015.

 

One thought on “Office 365 Video is here

  1. Pingback: Microsoft Cloud poate duce PR-ul la un alt nivel - danpatrascu.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *