Microsoft, rezultate financiare peste estimarile analistilor in ultimul trimestru

Rezultatele financiare ale Microsoft pe trimestrul care s-a incheiat la 30 septembrie arata foarte bine si sunt peste estimarile analistilor financiari, conform publicatiei Bloomberg. Eforturile sustinute ale lui Satya Nadella, noul CEO al Microsoft incepand cu luna februarie, de a revitaliza compania se pare ca dau roade.

Conform informatiilor oferite de Bloomberg se pare ca vectorii rezultatelor financiare foarte bune sunt cresterea vanzarilor pe piata PC-urilor, terminalele Windows Phone, platformele cloud Azure si Office 365 si, in general, serviciile de tip cloud pe care Microsoft le ofera. Astfel, incasarile totale ale Microsoft pe trimestrul trecut se ridica la 23,2 miliarde de dolari, in timp ce analistii prevedeau incasari de 22 miliarde. In procente, aceasta suma inseamna o crestere de aproape 25% procente fata de incasarile din aceeasi perioada a anului trecut. 

Valoarea actiunilor Microsoft a crescut cu 4,6% in trimestrul trecut si la o crestere totala cu 20% pe intreg anul calendaristic 2014. La inchiderea bursei din New York de ieri, o actiune Microsoft a fost cotata la 45,02$.

In ceea ce priveste profitul net al Microsoft pe ultimul trimestru, acesta este de aproximativ 4,54 miliarde dolari, adica aproximativ 54 de centi pe fiecare actiune.

In fata acestor rezultate, concluzia analistului financiar Frank Gillett: “Microsoft se afla in plina tranzitie si opereaza schimbari profunde in ceea ce priveste tehnologia si modelul de afaceri.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *