Microsoft lanseaza Office for IPad si rupe AppStore-ul

Microsoft a lansat oficial pe 27 martie suita de aplicatii Office pentru Ipad in cadrul unui eveniment de presa ce s-a desfasurat la San Francisco si care l-a avut in prim plan pe Satya Nadella, nould CEO Microsoft incepand cu luna februarie. De altfel, aceasta a fost prima aparitie majora a lui Satya Nadella in calitate de CEO al Microsoft.

Aplicatiile Office for Ipad au fost dezvoltate pentru a oferi utilizatorilor de Ipad o experienta Office comparabila cu cea pe care o avem atunci cand folosim Office pe desktop sau Mac. Cu Office for Ipad se pot edita documente astfel incat fidelitatea formatarii sa se mentina indiferent pe ce dispozitiv deschizi un anumit fisier. De asemenea fisierele Office de pe Ipad pot fi partajate cu alti utilizatori intr-un sistem cloud, astfel incat colaorarea in timp real sa treaca de la deziderat la realitate. In Excel pentru Ipad este integrata chiar si o tastatura numerica. 

Aplicatiile Office pentru Ipad sunt comercializate in regim freemium. Mai exact, aplicatiile vor putea fi descarcate si instalate gratuit, iar utilizatorii pot deschide fisiere Office. Totusi, in aceasta versiune gratuita exista anumite limitari. Pentru a beneficia de toate avantajele pe care aplicatiile Office le aduc, este nevoie de o subscriptie de Office 365.

Se pare ca aplicatiile Office pentru Ipad au fost foarte bine primite de utilizatorii! Astfel aplicatiile Word, Excel si PowerPoint se afla pe primele trei locuri in AppStore. Cred ca este pentru prima data cand Microsoft “rupe” realmente AppStore-ul.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *