Microsoft Azure RemoteApp iese din beta pe 11 decembrie

Tags: ,

Serviciul cloud Microsoft Azure RemoteApp va iesi din stadiul de “beta” pe data de 11 decembrie 2014 si va fi disponibili pentru toate organizatiile care folosesc deja Microsoft Azure. Cei care au testat varianta beta pana acum, vor putea observa ca serviciul lor va fi actualizat automat si vor primi o licenta trial valabila pentru 30 de zile.

Azure RemoteApp este serviciul perfect pentru organizatiile in care forta de lucru fluctueaza foarte mult, dar utilizatorii au nevoie totusi de acces la aplicatiile de business pe care organizatia le foloseste. Practic aplicatiile vor putea fi rulate virtualizat pe toate device-urile. Chiar daca ele vor rula pe serverele din data center, utilizatorii vor avea aceeasi experienta ca si cum acestea ar fi instalate direct pe device-ul pe care il folosesc. Aplicatiile vor fi accesate prin Microsoft Remote Desktop Protocol. 

Serviciul va fi disponibil inclusiv pentru organizatiile care au adoptat o strategie de hybrid cloud si doresc sa ruleze aplicatiile pe serverele proprii. Pentru a putea beneficia de acest scenariu intr-un context de private sau hybrid cloud, administratorii vor trebui sa instaleze pe serverele lor programul Remote Desktop Session Host, iar astfel vor putea ofero utilizatorilor un serviciu asemanator intru totul cu Azure RemoteApp.

Azure RemoteApp este un serviciu “pay as you go” pentru care Microsoft ofera momentan doua grile de pret. Serviciul poate fi achizitionat in varianta “basic” la un pret de 10$/luna pentru 40 de ore de utilizare, sau in varianta standard incepand cu 17$. Incepand cu februarie 2015, serviciul Azure RemoteApp va putea fi achizitionat inclusiv prin volume licensing.

Avantajele Azure RemoteApp pentru organizatiile mari consta in scalabilitatea sa, ceea ce se traduce printr-o reducere de costuri. Mai ales in scenarii in care avem de a face cu forta de munca sezoniera, acest serviciu poate fi consumat “on demand”, iar atunci cand forta de munca se reduce, se poate renunta partial sau definitiv la Azure RemoteApp. Prin urmare, Azure RemoteApp ofera administratorilor si factorilor decizionali o flexibilitate sporita si costuri mai mici.

Servicii asemanatoare mai sunt oferite si de Citrix, prin XenApp, dar avantajul serviciului Microsoft consta in faptul ca acesta este creat sa functioneze nativ laolalta cu alte produse si servicii larg raspandite in companii, precum Active Directory.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *