Lync devine Skype for Business

Skype for Business, o denumire pe care trebuie sa o tineti minte! Microsoft a anuntat la inceputul saptamanii ca urmatoarea versiune de Lync va fi Skype for Business si va include o noua aplicatie si serverul aferent. Schimbarea va fi efectiva incepand cu rima jumatate a anului 2015, atunci cand si serviciul de Office 365 cunoscut sub numele de Lync va fi numit Skype for Business. Prin aceasta schimbare Microsoft doreste sa propuna un nou instrument de conferencing care va reuni capabilitatile tipice pentru Skype si cele specifice pentru Lync. 

Scopul principal al Microsoft este sa conecteze mul mai bine oamenii intre ei, astfel incat ei sa poata vorbi, clabora si impartasi idei intr-un mod simplu, dar extrem de eficient. Acum mai bine de un deceniu, Skype a spart la nivel global barierele distantelor si a permis astfel famililor sa poata fi laolalta la momentele imortante chiar daca distantele dintre membri erau adesea considerabile De cealalta parte, Lync a devenit primul instrument de conferencing care a reunit intr-un singur loc toate uneltele de comunicare si colaborare pe care companiile le foloseau foarte des. Pana sa apara Lync, companiile erau nevoite sa achizitioneze servicii separate de la furnizori separati. Lync a spart aceste bariere aduncand absolut toate instrumentele intr-o singura aplicatie.

In 2011 Microsoft a achizitionat Skype printr-o tranzactie de 8,5 miliare de dolari. Inca de atunci, cei care urmaresc lumea IT banuiau ca la un moment dat Skype si Lync isi vor uni fortele.

Alegerea denumirii Skype for Business mi se pare extrem de reusita inclusiv in perspectiva marketingului. A fost ales numele unui brand deja foarte cunoscut in lume si a fost adaugata extensia “for Business” pentru a arata, ca acest produs este unnul de calitate enterprise. Skype for business are astfel toate premizele sa devina un adevarat love brand.

 

2 thoughts on “Lync devine Skype for Business

  1. Pingback: Skype document chat posibil cu Office Web Apps

  2. Pingback: Lync Hybrid si Enterprise Voice. Cateva consideratii - danpatrascu.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *