Fotbal in cloud! Shakhtar Donetsk mizeaza pe Office 365

In contextul unei situatii politico-militare din estul Ucrainei, administratorii echipei de fotbal Shakhtar Donetsk mizeaza pe cloud si Office 365. Astfel clubul isi poate continua activitatea, fara riscul de a putea pierde oricand toate datele.

Situatia actuala din estul Ucrainei i-a fortat pe reprezentantii echipei Shakhtar Donetsk sa mute echipa. Din diferite motive, tot clubul a fost mutat practic in trei orase diferite. Echipa in sine a fost mutata la Kiev, academia de copii si juniori la Poltava, iar prima echipa a clubului isi joaca meciurile la Lviv. In acest context, necesitatea unei infrastructuri care sa poate fi folosita in mod remote a devenit extrem de pregnanta. “Pe langa personalul ce se ocupa direct de echipa de fotbal, mai avem inca 30 de angajati. Necesitatea ca ei sa poata colabora in timp reala este vitala pentru noi“, explicat Dmytro Teplyakov, CIO al echipei de fotbal Shakhtar Donetsk. 

Imediat ce tensiunile din estul Ucrainei au inceput sa creasca, am optat pentru Office 365 si Microsoft Azure. Stiam ca Microsoft poate satisface toate nevoile noastre, mai ales in ceea ce priveste securitatea datelor. Aceasta a fost preocuparea noastra fundamentala”, a continuat Dmytro Teplyakov.

Intr-un stadiu initial, administratorii echipei au optat pentru o infrastructura de tip hibrid, intrucat aveau angajati care ramasesera la Donetsk. Insa, problema cea mai mare a constat in faptul ca procese de business strategice au trebuit mutate din Donetsk. Astfel serviciile de contabilitate sau de ticketing au fost mutate in Microsoft Azure si pot fi accesate de oriunde.

Dar acesta a fost doar inceputul, iar din cauza ca situatia politico-militara din estul Ucrainei se deterioreaza tot mai mult, administratorii planuiesc sa mute absolut toate procesele de IT in cloud-ul Microsoft in viitorul foarte apropiat.

Din punctul meu de vedere, intr-o lume civilizata precum o pretindem, nimeni nu ar trebui sa aleaga serviciile cloud doar din simplul motiv ca integritatea fizica a centrului propriu de date este puternic amenintata. Pe de alta parte, cloud-ul arata astfel ca este o optiune extrem de viabila, mai ales in zone de conflict, intrucat companiile nu vor trebui sa-si asume riscul ca pot pierde oricand absolut toate datele vitale.

Mai multe despre acest studiu de caz gasiti AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *